Siirry pääsisältöön

Yrittäjyyden tukeminen

En voi vielä sanoa olevani yrittäjä, vaikka minulla on toiminimi ja osakeyhtiö. Voin kuitenkin kertoa että haluan olla yrittäjä ja toivottavasti tulevaisuudessa olenkin päätoiminen yrittäjä. Olen yksi niistä, joiden yrityshaaveet hautautuivat hetkeksi koronan vuoksi. 

Koska yrittäjyys kiinnostaa minua ja onhan minulla jo teknisesti kaksikin yritystä olen saanut perehtyä yrittäjyyden maailmaan jo hieman. Perehtyessäni olen huomannut myös paljon epäkohtia esimerkiksi yrittäjien työttömyysturvaan ja yrittäjäksi kannustamisen osalta. En kuitenkaan pureudu tässä tekstissä niihin, jätän sen aiheen tulevien eduskuntavaalien alle. 

Näin kuntavaalien alla haluan pohtia kuinka kunta voi olla mukana tukemassa yrittäjyyttä ja kuinka se jo nyt yrittäjiä tukee. Yritystä perustaessani Imatran seudun kehitysyhtiö KEHY oli loistava apu. Rautjärven kunta rahoittaa KEHYä ja tämän vuoksi KEHYn palvelut ovat meille rautjärveläisille ilmaisia. KEHYstä saa neuvoja ja tukea yrityksen perustamisvaiheessa sekä myöhemminkin. 

Pelkästään KEHYn palveluiden varaan ei voi kuitenkaan kunnan tukea yrittäjille jättää. Kunnan ja yrittäjien välistä vuoropuhelua tulee mielestäni parantaa nykyisestä. Yksi keino on kunnanjohtajan aamukahvit tai yrittäjille suunnatut illat. Tarjonnan tulee olla monipuolista, sillä yrittäjissä on paljon ihmisiä jotka eivät pääse osallistumaan tilaisuuksiin esimerkiksi virka-aikana. Tilaisuuksissa tulee pohtia kuinka yrittäjien toimintaedellytyksiä voidaan kunnassa tukea ja näitä ideoita täytyy pyrkiä myös toteuttamaan!

Yksi merkittävä osuus on toimivat verkkoyhteydet. Valokuidun tuominen Simpeleelle ja Rautjärven asemanseudulle on yksi keskeisimmistä asioista, joka tulee tulevan valtuustokauden aikana selvittää. Etätyöpisteiden luominen esimerkiksi Simpeleelle ja asemanseudulle auttaa etätyöläisiä ja yrittäjiä löytämään rauhallisen työpisteen ja varman nettiyhteyden. Valokuidun vetäminen jokaiseen niemennotkoon ei tule todennäköisesti olemaan mahdollista, etätyöpiste palvelee myös näitä ihmisiä jotka eivät valokuidun piiriin pääse. 

Yrittäjät luovat alueelle työpaikkoja ja esimerkiksi Rautjärvellä yrittäjien merkitys työllisyyden kannalta on todella suuri. Yrittäjät työllistävät itsensä ja mahdollisesti myös muita alueen asukkaita. Molemmat yritysmuodot, pelkästään itsensä työllistävät ja myös muita työllistävät yritykset, ovat elintärkeitä kunnalle. 

Kunnan tulee myös mielestäni pyrkiä hyödyntämään paikallisten yrityksien tuotteita ja palveluita niin paljon kuin se on mahdollista. Mielestäni kunnan tulee olla reilu ja rehellinen yhteistyökumppani yrittäjille. Tiedostan, että aina näin ei ole ollut. Toivon, että tulevaisuudessa tähän saadaan muutos ja yrittäjät tekevät mielellään yhteistyötä kunnan kanssa. 

Ei kuntaa ilman yrityksiä - tehdään Rautjärvestä yrittäjämyönteinen kunta, yhdessä!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä jos apu ei tulekaan ajoissa?

Pääsin kirjoittamaan Demarinuorten vierasblogiin pelastajapulasta. Tässä vielä juttu myös tänne miun blogin puolelle, jos et oo jo käynyt Demarinuorten sivuilta lukemassa 😊 Suomea uhkaa pelastajapula, joka voi pahimmillaan johtaa tilanteeseen, jossa apu ei saavu ajoissa paikalle. Pelastustoimessa on tapahtunut viime vuosina radikaaleja muutoksia, muun muassa varallaolojärjestelmän purkaantuessa, jotka ovat kiihdyttäneet alan ongelmia. On arvioitu, että vuoteen 2030 mennessä Suomi tarvitsee jopa 2500 uutta pelastajaa, mutta uusia pelastajia valmistuu sisäministeriön mukaan esimerkiksi tänä vuonna arviolta vain noin 129. Mitä sitten pelastajapulalle voidaan tehdä? Ensiarvoisen tärkeää on huolehtia kaikista jo nyt alalla työskentelevistä pelastajista mahdollisimman hyvin. Meillä on paljon alueita, joilla palkkaus on hävettävällä tasolla, pelastuslaitoksien sisällä on johtamisongelmia ja työhyvinvointi on äärimmäisen heikkoa. Pelastajien kanssa tulee tehdä urasuunnitelma pahan päivän va